9 gode måter å tømme avløpet hjemme

9 gode måter å tømme avløpet hjemme

Tette avløp er mer enn bare en triviell ulempe, de kan forstyrre harmonien i hjemmet ditt, føre til uønskede utgifter og til og med utgjøre helserisiko hvis de ikke blir adressert. Tenk deg å lage en herlig middag for familien din, bare for å bli hindret av en gjenstridig kjøkkenvask som nekter å renne. Eller se for deg frustrasjonen over at morgenrutinen din blir kastet av seg av en dusj som renner sakte. Selv om disse scenariene er altfor relaterte, er den gode nyheten at du ikke trenger en dyr rørlegger på hurtigvalg for å takle dem. Med noen få enkle, men effektive teknikker, kan du tømme avløpet og gjenvinne den jevne flyten i hverdagen.

Kokende vann for å løsne eller løse opp blokkeringen 

Blokkeringer i kjøkkenrør er ofte forårsaket av opphopning av fett, olje eller fett. Disse stoffene kan ha blitt kastet når de er varme, men når de treffer det kalde vannet i rørene, stivner de raskt og skaper en blokkering. Ved å helle kokende vann ned i avløpet, kan du forsøke å bryte opp og skylle bort disse størknede stoffene, og dermed fjerne hindringen.

Det er viktig å merke seg at selv om bruk av kokende vann er effektivt for visse typer dreneringssystemer, er det kanskje ikke egnet for alle. Denne metoden er trygg for keramiske og metalldreneringssystemer, men den bør ikke brukes på PVC-rør. Påføring av varme kan potensielt løsne skjøtene i PVC-rør, noe som kan føre til ytterligere problemer.

I tillegg til å bruke kokende vann for å tømme avløp, er det også fordelaktig å skylle avløpet med varmt vann regelmessig. Å gjøre det kan bidra til å forhindre at matpartikler og annet rusk samler seg og koagulerer sammen inne i rørleggerarbeidet, og reduserer sannsynligheten for blokkeringer i utgangspunktet.

Slik tømmer du et blokkert avløp ved hjelp av et stempel 

Hvis du har å gjøre med en gjenstridig tett i avløpet, er det på tide å ta frem det pålitelige stempelet. Stempel er et flott verktøy for å takle faste blokkeringer som toalettpapir eller babyservietter, men de er kanskje ikke like effektive mot fett eller mineralavleiringer.

Mens de fleste forbinder stempler med å rense toaletter, kan de også være utrolig nyttige for å tømme tette avløp. Det er viktig å velge riktig type stempel for jobben. Stempelet i «flens»-stil, som har en gummikopp med en ekstra smal ring, er ideell for toaletter, mens det enkle «kopp»-stempelet, som består av et trehåndtak festet til en gummikopp, er det mest effektive for flate overflater. avløp.

Slik tømmer du et blokkert avløp ved hjelp av et stempel

Før du begynner å stupe bort, sørg for å lage en sterk forsegling ved å dekke eventuelle overløpstuter med en fuktig klut. Dette trinnet sikrer at luften presses gjennom blokkeringen. I tillegg er det en god idé å tette av avløp i nærheten i vasker eller kar for å maksimere effektiviteten av stupingen.

Når du har det riktige oppsettet, trykk forsiktig ned på håndtaket for å skyve luften ut først. Fortsett deretter å stupe med raske og bevisste trykk, og rett trykket ned i avløpet uten å løfte stempelet nok til å bryte forseglingen.

Hvis tetten har ryddet, er det viktig å skylle rørene for å vaske bort gjenværende rusk. Ikke bruk dykkemetoden umiddelbart etter å ha hellet sterke kjemikalier i avløpet, da dette kan føre til usikre kjemiske reaksjoner.

Slik fjerner du et tett avløp naturlig ved å bruke natron og hvit eddik

Natron, også kjent som bikarbonat av brus, og hvit eddik er to vanlige husholdningsartikler som kan brukes til å takle ulike rengjøringsoppgaver, inkludert å rydde tette avløp. Når disse to ingrediensene kombineres, skaper de en kjemisk reaksjon som genererer oksygen inne i avløpsrøret. Denne oksygenproduksjonen hjelper til med å fjerne og fjerne blokkeringen, noe som gjør den til et effektivt og naturlig alternativ til kommersielle avløpsrensere.

Start med å helle en sjenerøs mengde natron ned i det tette avløpet. Den slipende naturen til natron hjelper til med å bryte ned og løsne stoffene som forårsaker blokkeringen, noe som gjør det lettere for eddik å gjøre sin magi.

Etter natron, hell hvit eddik ned i avløpet. Kombinasjonen av natron og eddik vil skape en skummende reaksjon, noe som indikerer at en kjemisk reaksjon finner sted. Denne skummende virkningen hjelper til med å fjerne rusk og fjerne blokkeringen.

Dekk til avløpsåpningen med en propp, klut eller et hvilket som helst passende deksel for å sikre at den skummende virkningen er konsentrert i avløpet. Denne inneslutningen hjelper til med å rette trykket og kraften til reaksjonen mot blokkeringen, og øker effektiviteten.

Avhengig av alvorlighetsgraden av blokkeringen, må du kanskje gjenta prosessen noen ganger for å tømme avløpet helt. Vanskelige blokkeringer kan kreve flere påføringer for å oppnå de ønskede resultatene.

Å bruke natron og hvit eddik for å fjerne et tett avløp er en enkel, kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning som kan utføres ved å bruke gjenstander som vanligvis finnes i de fleste husholdninger. Ved å utnytte kraften i denne naturlige rengjøringsmetoden kan du si farvel til sterke kjemiske avløpsrensere og takle avløpsblokkeringer med letthet.

Når gjør-det-selv-metoder ikke er nok til å tømme avløpet, er det avgjørende å ha en pålitelig rørlegger tilgjengelig. I Oslo trenger du ikke lete lenger enn til Rørlegger Oslo anbefaling.

Butikkkjøpt etsende kjemisk avløpsrens

Butikkkjøpte etsende kjemiske avløpsrensere kan være en kraftig løsning for å takle gjenstridige tetter i avløpet. Disse produktene, lett tilgjengelig i ditt lokale supermarked eller jernvarehandel, er designet for å løse opp en rekke vanlige blokkeringer, fra mat og fett til hår og annet rusk.

Butikkkjøpt etsende kjemisk avløpsrens

I motsetning til noen naturlige alternativer, er etsende kjemiske avløpsrensere effektive mot tøffe tresko, noe som gjør dem til et kraftig alternativ for huseiere som har problemer med vedvarende avløp. Det er imidlertid viktig å merke seg at disse rengjøringsmidlene kanskje ikke fungerer på faste masser som trerøtter eller små husholdningsartikler.

Selv om disse produktene kan være effektive, er det viktig å bruke dem konservativt og ansvarlig. Etsende kjemiske avløpsrensere kan være skadelige for miljøet, så det er avgjørende å følge bruksinstruksjonene på emballasjen. I tillegg, etter påføring av rengjøringsmiddelet, sørg for å skylle rørene grundig med varmt vann for å fjerne eventuelle gjenværende kjemikalier og forhindre potensiell skade på rørleggersystemet.

Sikkerhet er avgjørende ved bruk av etsende kjemiske avløpsrensere. Følg alltid sikkerhetsinstruksjonene på emballasjen og ta nødvendige forholdsregler for å beskytte hendene og ansiktet under søknadsprosessen.

Slik tømmer du et blokkert avløp med en bøyd kleshenger i metall 

Gå først til garderoben og ta en vanlig kleshenger. Rett den ut så mye som mulig, og sørg for at den er lang nok til å nå avløpsblokken. Når den er rettet ut, bøy den ene enden av hengeren til en «U»-form for å lage en liten krok. Dette vil tjene som ditt verktøy for å hente tetten fra avløpet.

Manøvrer forsiktig den krokete enden av kleshengeren ned i avløpet, bruk den til å utforske og trekke ut gjenstander eller rusk som forårsaker blokkeringen. Vær forsiktig for å unngå å skyve hindringen lenger ned i avløpet, da dette kan forverre tilstoppingen og potensielt skade rørsystemet. Ta deg god tid og arbeid forsiktig for å løsne og trekke ut de innestengte materialene.

Etter at du tror du har fjernet mesteparten av hindringen, er det på tide å gi avløpet en siste spyling. Kjør varmt vann gjennom røret for å fjerne eventuelle gjenværende rester og sikre at vannet renner fritt ned i avløpet igjen.

Bruk oppvaskmiddel 

Når du står overfor blokkeringer forårsaket av fett- og oljeavleiringer, kan en sjenerøs halv kopp oppvaskmiddel ned i avløpet gjøre underverker. Følg dette opp ved å helle litt varmt vann og la det stå en stund for å la de kraftige kjemikaliene virke magien.

Vaskemidlet er et kraftig middel for å bryte ned oljer og fett som samler seg i rørene dine. Det fungerer også som et smøremiddel for andre biter og biter, for eksempel matpartikler, noe som gjør det lettere for dem å bevege seg gjennom rørene og reduserer dermed risikoen for blokkeringer.

Denne enkle, men effektive metoden kan spare deg for bryet og kostnadene ved å ringe en rørlegger. Ved å bruke oppvaskmiddel kan du ta saken i egne hender og effektivt takle mindre avløpstopper hjemme.

Spreng den med vann

Hvis slangen din har nok rekkevidde til å få tilgang til kjøkkenvasken eller et annet tett avløp, og du har kontroll over vanntrykket, kan denne metoden gjøre underverker. Bare stikk slangen ned i dreneringshullet og gi den et kraftig vannstøt. Trykket fra slangen kan bidra til å fjerne selv de mest gjenstridige blokkeringene, slik at vannet kan strømme fritt gjennom rørene igjen.

Hvis bruk av en slange ikke er et alternativ, ikke bekymre deg – det finnes en alternativ metode som er like effektiv. Ta en tom melkeflaske eller en stor vannflaske, fyll den med vann, og klem den godt sammen slik at vannet skyter ned i avløpet med kraft. Denne DIY «vannsprengningen» kan bidra til å bryte opp og skylle bort rusk, og gjenopprette riktig drenering uten behov for sterke kjemikalier eller spesialverktøy.

Å bruke vann til å tømme avløpet hjemme gir flere fordeler. Først og fremst er det en kjemikaliefri og miljøvennlig tilnærming til å takle tresko. I motsetning til kommersielle avløpsrensere som inneholder sterke kjemikalier, utgjør vannblåsing ingen risiko for helsen din eller miljøet.

I tillegg er vannblåsing en kostnadseffektiv løsning som krever minimalt med utstyr. De fleste husholdninger har allerede en slange og en passende flaske, noe som gjør denne metoden lett tilgjengelig og budsjettvennlig. Ved å utnytte vanntrykk kan du ofte oppnå resultater som kan sammenlignes med profesjonelle avløpsrensetjenester uten de tilhørende kostnadene.

Våt- og tørrstøvsuger

Våt- og tørrstøvsuger

Dette allsidige verktøyet kan vise seg å være svært effektivt, spesielt når blokkeringen lett blir løsnet og lett nok til å bli sugd opp av vakuumet.

Før du fortsetter, er det avgjørende å sikre at støvsugeren din faktisk er et vått/tørt støvsuger. Når den er bekreftet, bytt den til våt modus og plasser støvsugerens dyse over avløpsåpningen, for å sikre en så tett forsegling som mulig. Deretter skru opp kraften og la vakuumet gjøre sin magi.

Resultatene vil være tydelige ganske raskt. Hvis ingenting skjer, er det sannsynlig at blokkeringen krever en annen tilnærming. Men hvis du føler at smuss blir sugd opp og bort, vil du vite at det våte og tørre vakuumet har gjort jobben.

Bruk Zip Tie-metoden

For å komme i gang, samle noen få slips som du har liggende. Koble til et par av dem for å danne en provisorisk «avløpsslange». Ta deretter de tilkoblede glidelåsene og kutt små hakk i den ene enden for å lage en miniharpunlignende enhet. Dette vil være verktøyet du bruker til å løsne og fjerne pistolen som forårsaker tilstoppingen i avløpet.

Når du har laget ditt DIY-avløpsrenseverktøy, er det på tide å prøve det. Senk slips-utstyret ned i avløpet og begynn å vrikke rundt. Målet er å hekte seg på rusk som forårsaker blokkeringen og trekke det opp igjen. Med litt tålmodighet og manøvrering kan du finne ut at du er i stand til å trekke opp noe av smusen som forårsaker tilstoppingen.

En viktig fordel med å bruke zip tie-metoden er at den lar deg fysisk fjerne blokkeringen fra avløpet uten å stole på kjemiske avløpsrensere. Dette kan være en mer miljøvennlig og kostnadseffektiv tilnærming til å tømme avløpet hjemme. I tillegg er det en fin måte å bruke ekstra glidelåser som ellers kan gå til spille.

Prøv å gjenta prosessen noen ganger for å se om du kan fjerne mer rusk med hvert forsøk. Vær i tillegg oppmerksom på typen avløp du jobber med, og sørg for at metoden med glidelås er egnet for det spesifikke problemet du står overfor.

Viktige takeaways

Viktigheten av å opprettholde et velfungerende VVS-system i hjemmet kan ikke overvurderes. Selv om det ofte går ubemerket hen, kan virkningen av å neglisjere dette essensielle systemet være vidtrekkende, og føre til store forstyrrelser og ubehag. Ved å implementere de enkle, men kraftige strategiene som er skissert i dette blogginnlegget, kan du imidlertid sikre en jevn drift av husholdningen din. 

Enten du er en gjør-det-selv-entusiast eller bare noen som verdsetter komforten til et godt vedlikeholdt hjem, gir de ni tipsene her praktisk innsikt som lover å ikke bare tømme avløpet, men også endre perspektivet ditt på vedlikehold av hjemmet. Så dykk ned i disse strategiene og oppdag en ny forståelse for kunsten å holde hjemmet ditt i topp stand.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *