De små detaljene som løfter inntrykket av hele boligen din


Å rehabilitere og fornye fasaden er noe av det aller dyreste du kan gjøre som boligeier, men det er selvfølgelig nødvendig med jevne mellomrom. Å skifte kledning eller bytte vinduer er store prosjekter, men det finnes også mange mindre og rimeligere jobber som kan gi hele boligen et løft.

Postkasse, skilt og andre enkle detaljer

Noen enkle detaljer på fasaden er svært enkle å skifte ut, som for eksempel postkasse, husnummerskilt og lignende. Slik fornying er svært rimelig, en ny postkasse koster bare noen hundrelapper. Dessuten er slike ting lett å overse i hverdagen, fordi det er ting som alltid er der.

Det er også mulig å pynte opp fasaden med andre ting som bare har en estetisk funksjon. Blomster er et innlysende eksempel, noen flotte planter i en hengepotte kan lysne hele inngangspartiet foran boligen.

Enkle fasadeprosjekter som gir stor effekt

Å male hele fasaden er ikke noe du gjør verken for moros skyld eller bare for å prøve ut en ny farge, men det er mulig å gjøre noe med detaljene:

  • Karmer rundt vinduer kan være et område som du kan ta en titt på, kanskje det kan være mulig å løfte inntrykket med en annen kontrastfarge?
  • Sørg for at både pipe og andre rør og blikk er malte på en god måte, flassende farge kan skape et uryddig inntrykk.
  • Det kan også være på sin plass å rydde opp i for eksempel ulike kroker, hageslanger etc. som er montert på fasaden, kanskje det er mulig å forenkle?

Til syvende og sist handler altså mye om å ta noen trinn tilbake, slik at man faktisk ser og tenker over de detaljene som man kanskje ikke legger merke til i en hektisk hverdag. Det er først når man er klar over hva som kan endres, som man kan gjøre noe med detaljene som kan løfte hele inntrykket av boligen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *