Urostomi: Få en god hverdag med tilpassede produkter


Å leve med en urostomi kan være en utfordring da det medfører både fysiske og følelsesmessige endringer. Mange er bekymret for lekkasjer og at andre kan se at de har en urostomi.

Godt tilpassede urostomi-produkter kan være til stor hjelp når det gjelder å håndtere disse utfordringene. Med de rette stomiproduktene som passer til dine behov kan du oppnå bedre komfort og økt trygghet i din daglige rutine, slik at du kan leve en bekymringsfri hverdag.

Velg en urostomipose som passer for deg

Når du skal finne riktige produkter for din urostomi er det viktig å finne produkter som passer til dine individuelle behov. Ingen kropper er like, og som stomioperert har du sikkert dine egne personlige preferanser og krav.

Først og fremst er en god passform avgjørende. Alle stomier er ulike – noen urostomier kan for eksempel ha ujevnheter, brokk eller bulker ved huden rundt stomien. Størrelsen på stomier kan også variere, og utseendet og størrelsen på stomien din kan endre seg over tid. Derfor er det viktig å velge en urostomipose og hudplate som passer til området rundt din stomi.

Hvis du opplever hudirritasjon bør du ta hensyn til dette. Hvis du opplever rødhet og øm hud, kan du overveie tilbehørsprodukter som klebefjerner, som gir en mer skånsom fjerning av produkter, eller hudbeskyttelsesplater eller barriereprodukter som beskytter huden rundt stomien.

Hvis du er bekymret for lekkasje eller at andre kan se stomien din under klærne, kan du også velge urostomiprodukter som er designet for å være diskré og gi ekstra sikkerhet. Du har for eksempel muligheten til å velge en flerkammerpose. Disse posene er delt inn i flere kamre slik at urinen fordeler seg jevnere og skvulper mindre. Samtidig gjør det posen mer diskré under klærne.

I tillegg bør du velge en urostomipose med en tilbakeslagsventil. En tilbakeslagsventil forhindrer at urinen renner tilbake til stomien, for eksempel når du ligger. Det reduserer også risikoen for urinveisinfeksjoner og hudirritasjon.

Bestill gratis prøver hos Coloplast

Valget av riktig urostomipose spiller en avgjørende rolle for å skape trygghet, komfort og en bedre hverdag med din urostomi. Derfor er det en god idé å bruke tid på å undersøke de forskjellige alternativene.

Hvis du er usikker på hvilke urostomiposer du bør velge, kan du bestille gratis prøver hos Coloplast. På den måten kan du selv oppleve de forskjellige produktvariantene og finne de som gjør hverdagen din lettere.

Hvis du trenger mer informasjon, rådgivning eller støtte for din hverdag med urostomi, kan du melde deg inn i Coloplast Assistanse.

Coloplast Assistanse er et ekstra servicetilbud for deg med stomi, der du kan få gode råd og inspirasjon for din hverdag med urostomi. Du kan melde deg på for månedlige e-poster eller følge oppdateringer på Coloplasts nettside når det passer for deg.

Meld deg på Coloplast Assistanse og få tilgang til:

  • rådgivning og hjelp til gode rutiner
  • erfarne sykepleiere du kan ringe til
  • magasin med artikler om livet med stomi
  • inspirerende artikler og videoer
  • stomisjekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *