Utdanning til bilmekaniker – vil du gjøre hobbyen til en karriere?


Hvis du er over middels interessert i bil, har du kanskje også vurdert om det er mulig å gjøre hobbyen din til en karriere? I utgangspunktet finnes utdanning for å bli bilmekaniker kun innenfor videregående opplæring, men det kan være mulig å komme seg inn i bransjen basert på realkompetanse. Videre kan det også være mulig å få fagbrev etter den såkalte «praksiskandidatordningen», men det er viktig å innhente informasjon om et slikt studieløp fra offentlige kilder. Uansett kan en karriere som bilmekaniker faktisk være innenfor rekkevidde for mange.

Interesse for faget er et godt utgangspunkt

Til å begynne med er det greit å nevne at interesse for faget selvfølgelig er et godt utgangspunkt. Hvis du føler at du allerede har god kontroll på alt fra grunnleggende vedlikehold til BMW 61-styling, kan det være at en karriere som bilmekaniker er noe for deg.

Å være genuint interessert i det man driver med er et godt utgangspunkt når du skal begynne med studier eller praksis, i og med at denne interessen vil gjøre studiene lystbetonte. Dessuten er det selvfølgelig viktig at du liker det du driver med – slik at du kan glede deg til å gå på jobb.

Rutineoppgaver preger en stor del av arbeidsdagen

Å følge drømmen sin er smart, men det er også fornuftig å tenke over hva som kan være negative aspekter ved et yrke. For eksempel driver du kanskje mest med morsomme og kreative jobber knyttet til bil i dag, hva vil du føle om å skifte bremseklosser på en kjedelig eldre bil for tredje gang i løpet av arbeidsdagen?

Ikke la slike faktorer avskrekke deg fra å vurdere en karriere som bilmekaniker, men vær realistisk med tanke på at det alltid vil være en forskjell mellom en rendyrket hobby og en karriere innenfor det samme fagområdet. Med det i bakhodet kan du ta en velbegrunnet beslutning.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *